Like ons!
Wie de Vuelta wint laat Kelderman koud: 'Het kan me niet zoveel schelen'

La Vuelta

Wie de Vuelta wint laat Kelderman koud: 'Het kan me niet zoveel schelen'

Wilco Kelderman kent een vervelend jaar. De Nederlander kwam door blessures nog maar weinig in actie. De Vuelta verloopt ook niet als gehoopt. De eerste week stond hij er nog goed voor maar door pech en het gemis aan wedstrijdritme staat Kelderman met nog twee bergetappes te gaan twaalfde in het klassement. Wie er uiteindelijk met de eindzege vandoor gaat, kan hem weinig schelen. 'Ik heb er eigenlijk nog niet zo over nagedacht en het kan me ook niet zoveel schelen.'

Als reactie op de vraag van De Telegraaf komt Kelderman uiteindelijk toch met een favoriet op de proppen. 'Ik denk dat het Yates wordt. Valverde heeft nog weleens een slechte dag en bovendien: hij moet zijn achterstand eerst nog wegwerken.' Kelderman staat zeker niet alleen in zijn mening. Ook Steven Kruijswijk en ploegleiders Aike Visbeek en Addy Engels zetten hun geld op de Brit. 

Een paar mensen denken dat Alejandro Valverde nog voor een stunt kan zorgen. De ploegleider van Valverde, Eusebio Unzué, is er daar één van. 'Zijn ervaring en vechtersmentaliteit helpen Alejandro aan de zege.' Vanuit het kamp van Trek krijgt Unzué, in de persoon van Luca Guercilena, bijval. 'Valverde is steevast in het slotweekend van een grote ronde supersterk. En nu het duidelijk is wie er bij Movistar de kopman is, wordt het nog een stuk gemakkelijker.' (Foto: Team Sunweb)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven