Like ons!
Kruijswijk voorzichtig na succes in Andorra: 'Podium gaat een zware taak worden'

La Vuelta

Kruijswijk voorzichtig na succes in Andorra: 'Podium gaat een zware taak worden'

Steven Kruijswijk had duidelijk een goede dag in etappe 19 van de Vuelta a Espana. De Nederlander reageerde op een aanval van Nairo Quintana, maar kwam er samen met Simon Yates en Thibaut Pinot als beste uit. De Nederlander schuift naar het podium en zal waarschijnlijk in etappe 20 met Alejandro Valverde, Enric Mas en Miguel Angel Lopez strijden om de tweede plaats.

‘Ik was vandaag iets beter’, doelt Kruijswijk op zijn tijdverlies van woensdag in gesprek met de NOS. ‘Ik moet wel zeggen dat ik het zwaar had in de finale. Ik had geluk dat Yates voor tijdwinst reed en Pinot voor de overwinning, zo kon ik mooi mijn karretje aanhaken. Soms moet het ook een beetje meezitten en pak je tijd terug.’

Het was Quintana die de aanval opende op de klim en dankzij George Bennett kon Kruijswijk mee. ‘Ik zei: rijd maar door. Toen kwamen we op een gaatje en begon het eigenlijk. Het verraste me dat Yates eraan kwam, maar het was gunstig voor mij dat hij alleen kwam. Hij rijdt ontzettend hard en als hij zo doorgaat, gaat hij de Vuelta winnen’, beseft Kruijswijk.

De Brabander profiteerde van Yates en Pinot en mag dromen van een podium in Madrid. Toch blijft hij voorzichtig. ‘Morgen wordt een heel slopende dag en je zal vooral slim moeten koersen en niet te gulzig zijn met je krachten. Het kan zo weer anders zijn, maar ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken. Het podium zou wat zijn en ik hoop dat ik het morgen kan bevestigen, maar het gaat een zware taak worden.’ (Foto: EF Education First-Drapac / Slipstream Sports)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven