Like ons!
Thomas rijdt waarschijnlijk Vuelta in aanloop naar belangrijke tijdrit op WK

La Vuelta

Thomas rijdt waarschijnlijk Vuelta in aanloop naar belangrijke tijdrit op WK

Geraint Thomas zal in aanloop naar het WK in Yorkshire waarschijnlijk de Vuelta a Espana rijden. De Brit heeft de Tour de France in juli als groot doel, maar in eigen land wil hij in het najaar in topvorm zijn bij het WK tijdrijden.

‘Ik heb het altijd moeilijk gevonden om aan het einde van het jaar nog goed te zijn. De tijdrit is een groot doel en het zal mij motiveren na de Tour de France. Het zal van de Tour afhangen hoe mijn programma naar het WK eruit komt te zien, maar de Vuelta kan misschien goed werken’, zo legt Thomas uit in een podcast van Cyclingnews.

De Vuelta zal voor meer renners dienen als voorbereiding op het WK. ‘Je kunt naar de Vuelta gaan of je kunt het doen zoals Tom Dumoulin, die vorig jaar alleen de Ronde van Duitsland reed richting het WK. Als je gemotiveerd bent, kun je ook alleen trainen, maar voor mij is het waarschijnlijk makkelijker om te racen.’

Op die manier hoopt Thomas voor het eerst in zijn carrière een gooi te doen naar de regenboogtrui in de tijdrit. ‘De tijdrit wordt het doel en vervolgens zal ik de ploeg helpen in de wegwedstrijd. Ik ben nog nooit vol voor één tijdrit gegaan, in de grote rondes is het toch anders. Ik zal veel trainen op de tijdritfiets en het zal fantastisch zijn om te racen in Yorkshire.’ (foto: Instagram Thomas)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven