Like ons!
Van Poppel na tegenslag blij met tweede plaats: 'Ik schoot nog uit mijn pedaal'

Nederlanders

Van Poppel na tegenslag blij met tweede plaats: 'Ik schoot nog uit mijn pedaal'

Danny van Poppel kon na afloop van de Clasica de Almeria alleen maar tevreden zijn met een tweede plaats achter Caleb Ewan. De Nederlander laat via de website van LottoNL-Jumbo weten dat hij in de sprint niet optimaal kon presteren.

'Op het laatst waren er twee plaatselijk rondjes en we zaten met de gehele ploeg goed van voren, maar op een spekgladde rotonde ging het mis (ploeggenoot Koen Bouwman viel, red.) Ik kon nog maar net aanhaken bij de eerste groep. In de sprint zat ik bij Ewan in het wiel maar wilde niet te snel aangaan door de tegenwind. Ik schoot ook nog uit mijn pedaal en kon hem niet meer remonteren. Het is jammer dat ik het ploegwerk niet heb kunnen afmaken, maar ben blij dat ik toch nog heb kunnen meesprinten', vertelt Van Poppel.

Winnaar Ewan kon logischerwijs ook alleen maar tevreden zijn. De Australiër mocht in zijn eerste Europese wedstrijd van het seizoen meteen juichen. 'We waren elkaar even kwijt toen we achter een val zaten, maar we kwamen weer bij elkaar en niemand kwam er meer voorbij. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Ik voelde me wat moe, omdat we gisteren vijf uur hadden getraind, dus voelde me ook niet optimaal in de finale. Maar toen de adrenaline in kickte, voelde ik me weer goed.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven