Like ons!
Geplaagde Gesink stippelt agenda uit: 'Ik ga voor de etappes in de Tour en de Giro'

Nederlanders

Geplaagde Gesink stippelt agenda uit: 'Ik ga voor de etappes in de Tour en de Giro'

Robert Gesink zit weer op de fiets. In januari reed de geplaagde Nederlander onder meer in de Tour Down Under. De vorm is goed, het programma is uitgestippeld en het is hopen dat hij dit jaar geen ernstige blessures oploopt.

‘Elk jaar maak ik een schema, maar kan ik me er niet aan houden vanwege stomme valpartijen’, zegt Gesink, die zijn doelen uitlegt: ‘Ik ga naar de Giro en de Tour. Ik wil meer winnen en dan het liefst etappes in grote rondes. Ik ga ze allebei rijden, maar niet voor het klassement.’ Die methode probeerde de LottoNL-Jumbo-renner in de Tour de France en dat beviel.

‘Ik zeg niet dat het algemeen klassement verleden tijd voor mij is, maar ik wil eerst dit proberen. Als er niets gebeurd kan ik top tien rijden in de grote rondes, maar ik weet ook dat ik niet op het podium kom. Ik weeg 73 kilogram en met al die kleine klimmertjes is het lastig om echt bovenin mee te draaien. Ik ben 31 en heb nog een paar jaar te gaan, maar ik wil eerst zien hoe dit plan gaat’, vertelt Gesink tegen Cyclingnews.

De renner kende al vele tegenslagen, maar heeft wel een team gevonden waar hij zich thuisvoelt: LottoNL-Jumbo, voorheen Rabobank en Belkin. ‘Het voelt veel anders dan in de Rabobank-tijd, omdat er heel veel veranderd is. Dit team is van grote waarde voor mij. Alle renners zijn gemotiveerd en het is geen dictatuur. Er zijn een paar renners die er al lang bij zitten en waar ik veel met heb meegemaakt. We zijn vrienden geworden. Bovendien hebben we natuurlijk geweldige renners met Steven Kruijswijk, George Bennett en Primoz Roglic, maar  ook Dylan Groenewegen als sprinter.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven