Like ons!
Kruijswijk: 'Je hoopt dat je op een reguliere manier door Froome wordt geklopt'

Nederlanders

Kruijswijk: 'Je hoopt dat je op een reguliere manier door Froome wordt geklopt'

Steven Kruijswijk heeft zijn zorgen geuit over het feit dat Chris Froome de komende tijd gewoon van start gaat in wedstrijden. Kruijswijk komt net als Froome in actie in de Ruta del Sol en zal hem ook in de etappekoersen daarna tegenkomen. 'Ik wil niet dat hij straks aan de grote wedstrijden aan de start staat en dat hij later geschorst wordt', aldus Kruijswijk tegen het AD.

Kruijswijk, die negende werd in de Vuelta die Chris Froome in september ook zijn schreef, is vooral bezorgd over de grote wedstrijden. 'Ik maak mij nog niet zo druk om de Ruta del Sol. Maar ik ga hem straks misschien ook tegenkomen in wedstrijden die er écht toedoen. Stel je wordt dan geklopt door Froome, en dat zit er natuurlijk dik in gezien zijn sterkte, dan hoop je wel dat het allemaal op een reguliere manier is gebeurd en ook dat hij daarna niet alsnog wordt geschorst.'

'Het moet snel duidelijk zijn. Hij is beste renner van de laatste jaren in etappekoersen en grote rondes. En voor mij een directe concurrent. Ik wil niet dat hij straks aan de grote wedstrijden aan de start staat en dat hij later geschorst wordt. Degene die dan tweede is geworden, krijgt dan alsnog de overwinning. Dat moet voorkomen worden. Dat is niet de bedoeling van sport, de medailles moeten niet achteraf worden verdeeld', aldus Kruijswijk.

Brett Lancaster, ploegleider bij Team Sky, laat tegenover Cyclingnews weten dat hij verwacht dat Froome goed zal presteren in de Ruta del Sol, ondanks alle media-aandacht. 'Hij is daar goed in. In de Tour is hij wel wat gewend geraakt, maar Chris gaat gewoon door met zijn taak. Hij is daar ongelooflijk goed in. Het mentale gedeelte is natuurlijk heel wat anders dan het fysieke gedeelte, maar Chris gaat gewoon door, zo hard als hij kan. We gaan deze koers gewoon rijden als elke andere koers.' (Foto: LottoNL-Jumbo)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven