Like ons!
Soigneur: 'Als ze er een rotzooi van maken in de bus, hebben ze aan Michael een kwaaie'

Nederlanders

Soigneur: 'Als ze er een rotzooi van maken in de bus, hebben ze aan Michael een kwaaie'

Michael Boogerd zit helemaal in zijn rol al ploegleider, zo vertelt soigneur Geert van Diepen in gesprek met Helden Magazine. De oud-renner haalt bij zijn ploeg Roompot-Nederlandse Loterij flink de zweep erover.

'Hij kijkt straks naar posities en naar gedragingen van renners. Het zijn de simpele dingen. Als er afgesproken is drie minuten volle bak, dan zal het ook drie minuten zijn. Maar er zijn er altijd bij die klagen over pijn en minder doen. Dat wordt allemaal door Michael gezien en onthouden. Ook in de bus eist hij discipline. Een schil van een banaan gaat in de vuilnisbak en nergens anders. Als ze er een rotzooi van maken in de bus, hebben ze aan Michael een kwaaie', vertelt Van Diepen.

'Dat zegt al iets over die coureurs, vindt Michael, en dat wordt opgeslagen. Erik Breukink is hetzelfde, die ziet ook alles. Ongekend. De renners krijgen dat vroeg of laat een keer voor de voeten. Michael is daar heel direct in', vervolgt hij. 'Michael is geen dictator, maar laat wel merken: mijn wil is wet. Hij denkt: ik ben ploegleider en mede-eigenaar van de ploeg en wij geven jullie een kans, take it or leave it.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven