Like ons!
BinckBank-Tour start in 2018 in Heerenveen; stad wil Tour-ambities waarmaken

Nederlanders

BinckBank-Tour start in 2018 in Heerenveen; stad wil Tour-ambities waarmaken

De BinckBank Tour keert terug in Friesland, zo meldt De Telegraaf. De koers uit de Benelux, voorheen de Eneco Tour, gaat op 13 augustus van start in Heerenveen.

Voor Friesland is het een mooie mijlpaal, nadat de start in 2016 als in Bolsward werd georganiseerd. Heerenveen kan de koers aangrijpen om de Tour-ambities kracht bij te zetten. De stad wil een belangrijke rol spelen bij een eventuele Tour-start in Friesland in de komende drie tot vijf jaar.

De BinckBank Tour eindigt op zondag 19 augustus met een aankomst in Geraardsbergen. Op dag twee staat in Venray een tijdrit op het programma, om daarna naar België te gaan. Van Aalter wordt er naar Antwerpen gereden, op de donderdag is de startplaats Blankenberge en de finishplaats Ardooie. Op vrijdag volgt de etappe Sint-Pieters-Leeuw - Lanaken. In het slotweekend wordt er flink geklommen in Limburg en België.

De BinckBank Tour bestaat al sinds 2005 en maakt sinds 2011 deel uit van de WorldTour-kalender. In de laatste vier jaar was er steeds een Nederlander of een Belg de sterkste. In 2014 en 2015 won Tim Wellens, in 2016 Niki Terpstra en vorig jaar was Tom Dumoulin de sterkste.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven