Like ons!
Van Emden glundert nog steeds bij gedachte aan 2017: 'Daar ben ik nog steeds zo blij mee'

Nederlanders

Van Emden glundert nog steeds bij gedachte aan 2017: 'Daar ben ik nog steeds zo blij mee'

Jos van Emden plukt naar eigen zeggen nog steeds de vruchten van zijn Giro-zege in de tijdrit van vorig jaar. De Nederlander was destijds in Milaan de sterkste.

'Inmiddels ben ik een andere wielrenner. Ik maak me nu minder druk, mentaal is het makkelijker. De grote druk is er af. Die zege in de Giro daar ben ik nog steeds zo blij mee', glundert Van Emden in gesprek met het Algemeen Dagblad. De renner van LottoNL-Jumbo versloeg in 2017 onder meer Tom Dumoulin, die natuurlijk wel de Giro won.

In de Tirreno-Adriatico hoopt Van Emden het dunnetjes over te doen in de tijdrit op dinsdag. 'De Tirreno is een soort kleine Ronde van Italië. Die tijdrit in de Giro was nog een stap hoger. Het zou logischer zijn dat ik eerst zou winnen in de Tirreno. Als eerste stap, want normaal gesproken ben ik niet iemand die stappen overslaat', grapt hij. Hij weet echter ook dat de concurrentie enorm is. 'Dit jaar is die nog sterker bezet dan vorig jaar. Primoz (Roglic, red.) is wel écht heel goed op dit moment. En Rohan Dennis is er weer, en Stefan Küng ook van BMC. Ook Ryan Mullen en Victor Campenaerts.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven