Like ons!

Nederlanders

Van Emden wederom geklopt door Dennis in afsluitende tijdrit Tirreno: 'Ik blijf hem aanvallen'

LottoNL-Jumbo heeft een wisselvallige Tirreno-Adriatico afgesloten met een tweede plaats in de tijdrit en een negende plek in het algemeen klassement. Jos van Emden werd net als vorig jaar achter Rohan Dennis tweede in de afsluitende tijdrit. 'Vorig jaar stootte hij mij van de hotseat en was het de grootste teleurstelling in mijn carrière tot nu toe. Nu startte ik na hem en heeft hij me op waarde geklopt', vertelt Van Emden op de teamsite van LottoNL-Jumbo.

Van Emden moest in de lastige etappe van maandag hard aan het werk voor sprinter Danny van Poppel. Dat kon de tijdrijder merken bij het inrijden. 'Dat was niet optimaal. Op de Tacx voelde het nog niet super en daarom ging ik behouden van start. Er was daarom direct een verschil met Dennis, dat daarna gestaag opliep. Op de helft was het twee seconden, op de finish vier. Het voelt heel anders dan vorig jaar. Hij is op deze afstand gewoon de beste. Maar ik blijf hem aanvallen. Het feit dat het verschil nu al een stuk kleiner is dan aan het begin van het seizoen in Abu Dhabi is goed.'

Ploegleider Jan Boven blikte met een dubbel gevoel, Van Poppel en Roglic kenden wat tegenslag, terug op de Italiaanse rittenkoers. 'Primoz (Roglic, red.) heeft met zijn ritwinst natuurlijk voor het grootste succes gezorgd. George (Bennett, red) kan ook terugkijken op een sterke ronde. Hij werd heel fraai derde en uiteindelijk was het een secondenspel om plek vier tot en met negen in het algemeen klassement.' (Foto: Twitter)

Net als vorig jaar stuurde de sympathieke Nederlander een tweetje naar zijn grote rivaal.

Volgens Dennis was dat niet omdat Van Emden weer tweede werd achter hem.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven