Like ons!
Van Baarle in soms opmerkelijk keurslijf: 'Mondspoeling om gebitsproblemen te voorkomen'

Nederlanders

Van Baarle in soms opmerkelijk keurslijf: 'Mondspoeling om gebitsproblemen te voorkomen'

Van het redelijk freewheelende Cannondale zette Dylan van Baarle deze winter de stap naar Sky. Een stap waar de Nederlander geen spijt van heeft, ondanks het strakke schema waar hij bij Sky in gepropt is. Sterker nog: De structuur is volgens Van Baarle juist goed voor hem.

‘Ik denk dat die stap op het juiste moment is gekomen. Ik moet wat meer structuur hebben’, zegt Van Baarle tegen Procycling. ‘Het is lekker om op jonge leeftijd een beetje je eigen ding te doen, maar op een gegeven moment ben je toe aan verandering en ook aan een vaster ritme. Alles is geregeld, je hoeft er niet meer over na te denken’, vertelt de klassiekerrenner.

Sky gaat echter wel ver in het optimaal prepareren van de renners. ‘Het gaat om de marginal gains, op elk detail letten. Om iets geks te noemen: we kregen op trainingskamp mondspoeling om gebitsproblemen te voorkomen. Dat doe ik nu dagelijks. Het hoeft niet per se, maar als je dan gebitsproblemen krijgt, zeggen ze: ‘waarom heb je het niet gedaan?’ Bij Sky doen ze er alles aan om je fit te krijgen en te houden. Ik zit in een omgeving waar ik me optimaal kan ontwikkelen’, besluit Van Baarle. 

Bestel hier het maart-nummer van Procycling!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven