Like ons!
Stunt in de maak, resultaten in april: 'Noord-Nederland krijgt WK 2020 in de schoot geworpen'

Nederlanders

Stunt in de maak, resultaten in april: 'Noord-Nederland krijgt WK 2020 in de schoot geworpen'

Noord-Nederland lijkt de organisator te gaan worden van het WK wielrennen in 2020, zo meldt het Dagblad van het Noorden. De bedoeling was om het wielerevenement in 2023 naar Nederland te halen, maar de enige concurrenten Vicenza en Venetië hebben zich teruggetrokken.

'Het Noorden krijgt het mega-evenement in feite in de schoot geworpen', schrijft de ochtendkrant. Venetië en Vicenza leken namelijk de beste papieren te hebben voor het WK. Er werd zelfs al een parcours uitgerold, maar de steden hebben zich 'in het diepste geheim' teruggetrokken. Er zou onvoldoende politiek en maatschappelijk draagvlak zijn. 

De UCI benaderde Noord-Nederland, dat met de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands (Sccnn) serieuze plannen had voor 2023, tijdens het WK veldrijden in Valkenburg. Na het verzoek van UCI-baas David Lappartient is op de achtergrond hard gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek. Hiervan worden de resultaten in april gepresenteerd. In totaal is er namelijk vijftien á zestien miljoen euro nodig, verdeeld over meerdere partijen. Assen zou het uithangbord moeten gaan worden van het WK, de UCI is in ieder geval al overstag na een bezoek. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven