Like ons!
[Update] Eenkhoorn nog leider na lijdensweg in tijdrit: 'Ik kon er wel aan blijven hangen'

Nederlanders

[Update] Eenkhoorn nog leider na lijdensweg in tijdrit: 'Ik kon er wel aan blijven hangen'

Pascal Eenkhoorn heeft zich donderdag in de eerste etappe van de Coppi e Bartali van zijn beste kant laten zien. De 21-jarige Nederlander zat mee in de vlucht en won de sprint van medevluchter Lawson Craddock met overmacht.

Een welkome zege, nadat Eenkhoorn na zijn transfer naar LottoNL-Jumbo enkele weken moest toekijken door een schorsing. In de Ruta del Sol en de Abu Dhabi Tour liet hij zich al zien, nu was het raak. 'Ik heb de afgelopen winter hard aan mijn sprint gewerkt, dus ik wist dat ik rap was. Dat bleek ook wel', kijkt hij op de site van LottoNL-Jumbo tevreden terug op de finale.

Omdat Eenkhoorn en Craddock meer dan een minuut voorsprong hadden op het peloton kon de Nederlander pokeren. 'Tijdens de laatste twee kilometer kreeg ik via ploegleiders Sierk Jan de Haan en Mathieu Heijboer de tip niet meer over te nemen. Ik maakte op een paar honderd meter voor de streep een schijnbeweging, waar Craddock op reageerde. Daarna ging ik er overheen en kwam ruim als eerste over de streep. Het voelt echt fantastisch om zo vroeg in het seizoen al een overwinning te pakken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ploeg.'

Update - 20.20 uur
Pascal Eenkhoorn is ook na de ploegentijdrit in de Coppi e Bartali nog leider. De Nederlander won de eerste etappe in de ochtend en kon er 's middags met de ploeg van LottoNL-Jumbo met moeite aan blijven hangen. 'Ik had zelf geen supergevoel, maar kon er wel aan blijven hangen. We gingen echt heel hard. Uiteindelijk kwamen we met z’n vijven over de finish, waarbij we in ongeveer dezelfde tijd als nummer twee en drie eindigden. Het is mooi dat ik daardoor nog wat extra tijd pak in het algemeen klassement', vertelt de trotse Eenkhoorn op de site van LottoNL-Jumbo.

Of Eenkhoorn, met toch een flinke voorsprong in het klassement, stand kan houden als leider is de vraag. 'We zien wel hoe we die gaan overleven. Het gaat niet alleen om mij. We hebben ook Neilson Powless en Koen Bouwman die goed staan in het klassement. Genoeg om voor te rijden in ieder geval. Mijn telefoon ligt nu aan de oplader, zodat ik later iedereen kan antwoorden. De focus lag voor mij natuurlijk eerst op presteren.' (foto: Twitter Eenkhoorn)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven