Like ons!
Riesebeek kleurt de finale AGR: 'Ben dit niet gewend, ben maar een kleine renner'

Nederlanders

Riesebeek kleurt de finale AGR: 'Ben dit niet gewend, ben maar een kleine renner'

Oscar Riesebeek ging twee weken door het leven als de renner van de zware val in de Volta Limburg Classic, maar dat is na de Amstel Gold Race verleden tijd. De Nederlander reed de hele dag in de kopgroep en reed in de finale met de grote mannen mee.

'Ik ben blij dat ik na de Volta Limburg Classic heb laten zien wat ik in me heb. Ik viel in de finale en ik hoop dat dit meer bijblijft dan die val. Dit had ik nooit kunnen dromen', klinkt het best emotioneel bij de NOS. Dat Riesebeek zelfs nog aanviel in de slotfase was een daverende verrassing. 'Als ik moet wachten om Sagan of Van Avermaet te kloppen... Ik heb niets te verliezen, dus waarom niet gewoon proberen?'

Riesebeek was één van de weinige renners die overbleef uit de kopgroep, die ruim een kwartier kreeg. 'Ik dacht dat als we het zouden halen tot de Keutenberg, dat we ver konden komen. Dat blijkt uiteindelijk ook. Ik ben echt nog nooit zo leeg geweest. Je probeert te blijven eten, maar het is niet normaal om zo lang voorop te rijden. Ben dit niet gewend, ben maar een kleine renner en dat ik er zit, is al goed.' (foto: fragment wedstrijd)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven