Like ons!
Tankink jutte kopgroep hele dag op: 'Jongens, we gaan ervoor vandaag hè, rammen!'

Nederlanders

Tankink jutte kopgroep hele dag op: 'Jongens, we gaan ervoor vandaag hè, rammen!'

Bram Tankink beleefde een geweldige dag in zijn laatste Amstel Gold Race. De 39-jarige Nederlander besloot ervoor te gaan in de kopgroep en hield lang stand.

'Het was wel een speciale dag, ik dacht "nog één keer". Je moet goed genoeg zijn om mee te doen aan de Amstel met 39 jaar, dan moet je goed genoeg zijn om mee te zitten en dan moet je nog goed genoeg zijn om de beste te zijn. Die laatste goed genoeg was alleen niet goed genoeg', grapt hij bij de NOS. 'We hebben echt heel hard gereden. Ik heb tegen die jongens gezegd: "Jongens, we gaan ervoor vandaag hè, rammen!" Het was echt leuk en de samenwerking was goed. Ik schrok zelf ook wel een beetje van zestien minuten, maar we zijn blijven draaien.'

'In de Amstel ga je niet zover komen, maar we komen super ver', vervolgt Tankink, die uiteindelijk moest lossen. 'Ik had best goede benen, maar ik denk dat de gemiddelde leeftijd tien jaar jonger was. Ik heb een heel tevreden gevoel. 's Ochtends als je opstaat heb je altijd de kleine droom of illusie dat je gaat winnen en dat zat er lang in. Ik heb die droom lang in stand gehouden vandaag. Ik heb sorry gezegd tegen die jongens, want die worden vannacht wakker met een wekkertje "Hup Bram, Hup Bram". Ik heb in het Italiaans nog gevraagd of ze klaar waren met mijn naam. Daar moesten ze wel om lachen. Ik heb wel kippenvelmomentjes gehad.' (foto: LottoNL-Jumbo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven