Like ons!
'Als iemand positief testte, dacht je: 'Jezus, wat een domme lul', terwijl je hetzelfde deed'

Nederlanders

'Als iemand positief testte, dacht je: 'Jezus, wat een domme lul', terwijl je hetzelfde deed'

Michael Boogerd was maandagavond te gast in het Canvas-programma De Kleedkamer en blikte terug op zijn Amstel Gold Races, zijn grimmige verleden en zijn dopingschorsing. Boogerd zat aan tafel met Erik Dekker, Peter Van Petegem en Johan Museeuw, die samen met Boogerd in de top tien van de Amstel Gold Race van 2001 stonden.

‘Toen het Armstrong-verhaal naar buiten kwam, werd ik daar in meegetrokken’, begint Boogerd. ‘Ik werd geen dag met rust gelaten. Tijdens de bevalling van mijn vrouw ben ik zeven keer opgebeld. Van oktober tot maart heb ik toen getwijfeld of ik zou bekennen. Het was een emotionele achtbaan, omdat je het niet meer verwacht. Toen heb ik maar bekend, want het was geen leven meer’, vertelt Boogerd over zijn bekentenis.

‘Zonder die druk had ik nooit bekend. Niemand wilde zich die ellende op zijn hals halen. En het achtervolgt me nog steeds’, verklaart Boogerd, die in een tijdperk fietste waarin iedereen doping gebruikte. ‘Toen testten er regelmatig renners positief en dachten we: 'Jezus, wat een domme lul.' Je vond het een klootzak, een boefje, terwijl je eigenlijk hetzelfde deed. Maar ik testte nooit positief, waardoor je denkt dat je niets verkeerds doet. Later kom je met beide voetjes op de grond.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven