Like ons!
Barend was in voorjaar 'oprecht bang' voor 'gescheld en de fluimen' jegens Terpstra

Nederlanders

Barend was in voorjaar 'oprecht bang' voor 'gescheld en de fluimen' jegens Terpstra

Frits Barend hoopt dat de Belgen Niki Terpstra langzamerhand een beetje in de harten sluiten. De journalist schrijft in een column in Helden Magazine dat de Nederlander een jaar geleden nog 'vogelvrij werd verklaard'. 

Barend herinnert zich een koers waarin Terpstra zijn eigen belang voorop stelde en de reacties uit het Belgische media-land waren niet mild. Hij noemt Michel Wuyts en columnist Hugo Camps, die negatief over Terpstra spraken. Het linkeballen van de Nederlander werd niet aangemoedigd en Camps schreef zelfs dat Terpstra 'diep treurig' was en een plek bij Quick-Step niet verdiende. 'Beter dan met zijn overwinningen in de semiklassieker E3 Harelbeke en de koningsklassieker Ronde van Vlaanderen kon Terpstra niet antwoorden', vindt Barend.

'Dat neemt niet weg dat ik na de openbare terechtstelling van Terpstra oprecht bang was dat hem in Vlaanderen het gescheld en de fluimen wachtten die Chris Froome de laatste jaren troffen tijdens bergetappes in de Tour de France', vervolgt de columnist, die louter juichende mensen zag. 'Het zegt wel iets dat sommige (Vlaamse) journalisten anno 2018 meer supporter zijn dan journalist, anders gezegd, dat ze meer last hebben van primitieve reacties dan de echte supporters.' (foto: Quick-Step Floors Cycling Team / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven