Like ons!
Groenewegen kon hattrick bijna vergeten: 'Verloor het wiel omdat ik bijna viel'

Nederlanders

Groenewegen kon hattrick bijna vergeten: 'Verloor het wiel omdat ik bijna viel'

De derde etappezege van Dylan Groenewegen in de Ronde van Noorwegen was zaterdag zeker geen optelsommetje. De Nederlander sprintte naar de overwinning, maar moest daarin een flinke inhaalslag maken.

'De finale was krankzinnig en erg hectisch. Het ging erg snel en het was zeer hectisch. Ik verloor in de finale nog het wiel van mijn mannen omdat ik bijna viel. Amund viel ook al bijna, maar kon nog terugkeren en berenwerk verrichten. Toen Boasson Hagen mij wilde verrassen met een aanval, ben ik mijn sprint begonnen. Ik ben blij dat ik het alsnog heb kunnen afmaken', zo vertelt Groenewegen.

De spurter is de ploeg dankbaar voor wederom een enorme berg werk. In de leiderstrui gaat hij zondag de slotetappe in. In de bergen wordt hij waarschijnlijk uit die trui gereden. 'Maar ik zal alles geven. Ik ben erg blij met mijn drie etappezeges en de week is voor mij en de ploeg al geslaagd. Wellicht is de etappe van morgen meer geschikt voor Amund. Hij is heel, heel erg sterk. Als je vandaag kijkt hoe hij na zijn bijna val weer terugkomt en mij nog zo weet te helpen, dan ben je wel dik in orde.' (foto: LottoNL-Jumbo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven