Like ons!
Poels wacht nog op eigen kans bij Sky: 'Bij zo’n ploeg tekenen heeft zijn voors en tegens'

Nederlanders

Poels wacht nog op eigen kans bij Sky: 'Bij zo’n ploeg tekenen heeft zijn voors en tegens'

Wout Poels blonk op de Zoncolan opnieuw uit als meesterknecht van Chris Froome, zoals hij dat in 2017 ook al deed in de Vuelta. Maar eigen kansen, daar hoeft de Nederlander voorlopig nog niet op te rekenen, al vind hij het soms ook niet erg.

Poels ging als schaduwkopman naar de Giro en met de mindere vorm van Froome werd wellicht een wisseling van de wacht verwacht. Of de Limburger daar ook op hoopte? 'Zo zit ik niet in elkaar. Als Chris goed rijdt, dan kan ik ook goed rijden. Je moet toch bij de baas in de buurt blijven’, lacht Poels in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dit jaar krijgt hij in ieder geval geen eigen kansen, als alles normaal verloopt. ‘Misschien volgend jaar. Bij zo’n ploeg tekenen heeft zijn voors en tegens’, aldus Poels, die de situatie echter ook relativeert. ‘Vorig jaar werd ik mooi zesde in de Vuelta. Als je dat als kopman doet is het halleluja, nu is het: wanneer word je kopman. Dat is de afweging die je maakt. Je weet het nooit.’

Waar hij misschien wel voor eigen kansen kan gaan is het WK op de weg, een parcours dat op het lijf geschreven is van de klimmer. Wie er daar kopman wordt is nog niet bekend. ‘Dat zit al heel lang in mijn achterhoofd en ik kijk er naar uit’, laat Poels weten. Of Tom Dumoulin op de weg meedoet is nog niet bekend. ‘Tom is volgens mij in alles geïnteresseerd, dat is een beetje lastig af en toe’, lacht Poels. ‘Nee, het komt wel goed.’ (Foto: Social media Wout Poels)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven