Like ons!
Ten Dam wil geen strijdplan vooraf: 'Chaves uit klassement in tien seconden beslist'

Nederlanders

Ten Dam wil geen strijdplan vooraf: 'Chaves uit klassement in tien seconden beslist'

Laurens ten Dam drukt de Nederlandse wielerfans op het hart dat Tom Dumoulin sinds de finish van de etappe op zondag al bezig is met de tijdrit. De ploegmaat van de nummer twee uit het klassement is benieuwd hoe ver Dumoulin kan komen.

Ten Dam doet zijn praatje bij De Telegraaf op een dag waarop heel Team Sunweb de pers te woord moet staan. 'Tom staat hier echt niet voor zijn lol nu zijn verhaal te doen. Die ligt liever op zijn nest. Hij krijgt natuurlijk allerlei vragen over wat er nog mogelijk is na de tijdrit, maar daar is hij in zijn hoofd helemaal niet mee bezig hoor. Die is van vanochtend vroeg tot en met morgenavond alleen maar aan het denken aan die tijdrit. Hoe hij zo snel mogelijk van Trento naar Rovereto moet komen. Dit op zo’n rustdag is allemaal afleiding van dat doel, maar natuurlijk weet hij ook dat het er bij hoort.'

De routinier van Sunweb, Ten Dam is inmiddels 37, denkt ook niet dat Dumoulin moet denken aan wat er nog komt. Met drie aankomsten bergop kan de Nederlander namelijk nog veel tijd verliezen, mocht Simon Yates zijn vorm behouden. 'Elke etappe kan er iets gebeuren, iedere dag kan de situatie anders zijn. Of zelfs wanneer we nu al allerlei scenario’s gaan bedenken voor de bergrit van donderdag naar Pratonevoso, kunnen die misschien na morgen weer de prullenbak in. Plannetjes ontstaan vaak in een split-second. Dat we Chaves uit het klassement rijden, hebben we in tien seconden beslist tijdens de koers. Tom en ik zijn naast elkaar gaan rijden en hebben toen de beslissing genomen om zo hard mogelijk te koersen. Natuurlijk maak je plannen vlak vóór een bergetappe, maar vaak ontstaat het gewoon door de situatie op dat moment', aldus Ten Dam. (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven