Like ons!
Ten Dam: 'Ik ben sowieso nu al trots op Tom en ik denk dat heel Nederland dat mag zijn'

Nederlanders

Ten Dam: 'Ik ben sowieso nu al trots op Tom en ik denk dat heel Nederland dat mag zijn'

Laurens ten Dam heeft na de negentiende etappe in de Giro schitterende woorden gesproken voor de camera van Wielerflits. De Nederlander zag kopman Tom Dumoulin strijden tot het bitterende einde en daar is hij trots op.

'Ik heb vandaag wel een paar keer gedacht dat we terug waren in de jaren tachtig. Het leek de solo á la Merckx wel', verbaast Ten Dam zich over de solo van Chris Froome. 'Ik hoorde dat ze bovenaan de Finestre 1.20 hadden, dus ik dacht dat die Froome wel een keer rechtop zou gaan zitten als ze daar achter gingen draaien, maar het was honderd kilometer man tegen man. Ik ben zo trots op Tom dat hij dit gedaan heeft, heel knap. En je moet Froome nooit afschrijven en dat is wel jammer.'

'We blijven vechten tot in Rome', vervolgt de routinier, die Dumoulin eigenhandig moed in sprak op donderdagavond. 'Tom was gisteren een beetje bang voor vandaag, maar ik zei: "Tom, als jij volle bak naar de finish rijdt dan maakt het niet uit wat de uitslag is. Ik geef je net zo'n grote knuffel in Rome." Ik ben sowieso nu al trots op hem en ik denk dat heel Nederland dat mag zijn.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven