Like ons!
Oomen schrikt van Sky: 'Als die hyena's bloed ruiken, dan wordt het de hele dag oorlog'

Nederlanders

Oomen schrikt van Sky: 'Als die hyena's bloed ruiken, dan wordt het de hele dag oorlog'

Sam Oomen vreesde een oorlog en die kwam er ook in de negentiende etappe van de Giro. De knecht van Tom Dumoulin kon lang mee, maar moest op de Finestre passen. 

'Het is 186 kilometer oorlog geweest. Op die Finestre rijdt Froome weg en alles ligt uit elkaar, het was één groot gekkenhuis. Ik schrok er wel een beetje van dat die mannen (Team Sky, red.) nog met zes man op de Finestre zaten. Ze hadden zoveel controle...', aldus de Nederlander bij Wielerflits.

'Yates ging er toen af en toen dacht ik wel dat het gekkenhuis zou worden. Als die hyena's bloed ruiken, dan wordt het de hele dag oorlog en dat is ook wat er gebeurd is', vervolgt Oomen, die hoopte dat hij na de Finestre nog terug bij Dumoulin kon komen. 'Pozzovivo reed hard door in de afdaling, maar toen hij stopte, had ik vrij snel door dat we niet meer terug gingen komen.'

'Dat was jammer voor mij vandaag. Ik ben wel tevreden over hoe ik heb gereden, maar dan hoor je over de radio: "Tom, blijven rijden!" Dan denk je wel: Nondeju, daar had ik moeten zitten. Maar het is heel simpel; ik kon op de Finestre niet mee met de beste vijf mannen. Ik vraag me dus ook af wat ik anders had moeten doen', besluit hij. (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven