Like ons!
[Update] Clement mist Tour de France met rugproblemen; Nederlander moet herstellen

Nederlanders

[Update] Clement mist Tour de France met rugproblemen; Nederlander moet herstellen

Stef Clement kampt met rugproblemen en kan niet koersen. Dat heeft LottoNL-Jumbo laten weten via social media. De renner moet voorlopig rust houden.

‘Door problemen met zijn rug kan Stef Clement niet koersen. Meer onderzoek is nodig om de oorzaak te vinden. Tot dat duidelijk is zal Stef moeten rusten’, laat de ploeg weten. Mogelijk komt daardoor de Tour de France van Clement in gevaar. De Brabander heeft al achttien grote rondes achter zijn naam. (Foto: Twitter Clement)

Update - 13 juni
De rugblessure van Stef Clement zal deze week nader onderzocht worden. Het is nog steeds niet bekend wat de oorzaak is van de problemen en hoe het te verhelpen. Zolang de oorzaak niet gevonden is, blijft het kwakkelen voor de ervaren renner.

Het betekent ook dat de kans op Tour-deelname steeds kleiner wordt, want de Ronde van Frankrijk start al over iets meer dan drie weken. LottoNL-Jumbo houdt echter hoop. 'We houden de mogelijkheid nog steeds open', laat een woordvoerder weten aan In de Leiderstrui. Door de rugblessure miste Clement in ieder geval de Ronde van Zwitserland, waardoor de voorbereiding van de wegkapitein sowieso niet optimaal is.

Update - 14 juni
Stef Clement kan voorlopig niet op de fiets stappen, is uit verder onderzoek gebleken. Het betekent dat hij de Tour de France mist. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven