Like ons!
Dumoulin beurt Ten Dam op na tijdrit: 'Als hij dat zegt, dan zal dat wel zo zijn, hè'

Nederlanders

Dumoulin beurt Ten Dam op na tijdrit: 'Als hij dat zegt, dan zal dat wel zo zijn, hè'

Laurens ten Dam is absoluut geen fan van de ploegentijdrit, zo vertelt hij in De Volkskrant. De Nederlander sloeg zich er maandag weer dapper doorheen, maar pijn deed het wel.

'Bij een individuele tijdrit kun je tenminste nog gas terugnemen. Maar nu moet je volle bak blijven gaan, ook als je al lang in het rood zit. Anders moeten anderen langer op kop sleuren. Dat wil je niet', zo legt hij uit. 'Die basisregels zijn er ingeslepen tijdens de trainingskampen aan het begin van dit seizoen. Hoe je van kop afgaat, hoe ver je uitwijkt, wat doe je als je een beurt overslaat; het zijn zaken die allemaal vastliggen.'

En dus moest hij aan de bak, om de groep op tien kilometer van de meet te laten gaan. 'Het is een echt specialisme geworden. Sommige mannen zijn zo één met hun fiets. Die vliegen door de bocht', stelt Ten Dam. 'Met Wilco erbij word je misschien eerste. Maar ik heb alles gegeven wat ik in me had.' Na  complimenten van Tom Dumoulin voelt hij zich beter. 'Als hij dat zegt, dan zal dat wel zo zijn, hè.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven