Like ons!
[Update] Madsen stelt werelduurrecord niet scherper voor Beukeboom

Nederlanders

[Update] Madsen stelt werelduurrecord niet scherper voor Beukeboom

Dion Beukeboom weet wanneer hij het werelduurrecord van Bradley Wiggins mag aanvallen. De Nederlander mag op 22 augustus los in het Mexicaanse Velodromo Bicentenario in Aguascalientes.

Beukeboom heeft zijn poging al een tijd geleden aangekondigd, maar de UCI meldt nu dat alle data in kannen en kruiken zijn. Naast de Nederlander gaan ook Martin Toft Madsen uit Denemarken en Vittoria Bussi uit Italië een poging wagen. Madsen is op 26 juli aan de beurt, Bussi probeert op haar beurt op 22 of 23 september het vrouwelijke record te verbreken.

Het huidige record staat op naam van Wiggins, die in 2015 54.526 kilometer aflegde in een uur tijd. De 29-jarige Beukeboom is een hardrijder op de weg en baan. Op het NK Tijdrijden in Brabant werd hij vorige maand nog knap vierde, voor Jos van Emden.

Beukeboom wordt na Madsen de tiende renner die het werelduurrecord gaat proberen te verbreken. Thomas Dekker was in 2015 de laatste en enige Nederlander die het deed. Hij beet zich toen stuk op de tijd die Rohan Dennis neer had gezet.

Update - 20:59 uur (27 juli 2018): Madsen stelt werelduurrecord niet scherper voor Beukeboom

Martin Toft Madsen is er niet in geslaagd om het werelduurrecord van Bradley Wiggins te verbreken. De Deen kwam uiteindelijk zo'n 900 meter tekort. Hij bleef steken op 53,63 kilometer. De tijdritkampioen van Denemarken deed dat in Mexico op dezelfde baan waar op 22 augustus Beukeboom een poging gaat wagen.

(foto: social media Beukeboom)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven