Like ons!
Bau en Lau moeten even bijkomen: 'Had me voorbereid op een dagje op kop boren'

Nederlanders

Bau en Lau moeten even bijkomen: 'Had me voorbereid op een dagje op kop boren'

Bauke Mollema en Laurens ten Dam, ook wel bekend als Bau en Lau, stonden woensdag na de vijfde etappe van de Tour de France hijgend de pers te woord. De twee Nederlanders spraken van een zware dag. 

'Het was nog wel pittig, een zware dag. Misschien zag het er op tv niet zo uit, maar in het peloton zag je die koppies allemaal wel trekken', glimlacht Ten Dam tegenover de NOS. Toch was de dag voor hem misschien wel minder zwaar dan gedacht. 'Ik had me voorbereid op een dagje op kop boren. Deze aankomst was op Michaels (Matthews, red.) lijf geschreven. Super zonde, hij kon niets eten en er kwam nog koorts bij. Het was einde verhaal. Hij is een heel sterke man voor ons. Nu is het alles op Tom, zo simpel is het.'

'Het was echt een zware dag', verzucht ook Mollema bij de NOS. 'Het was super nerveus en een heel lastig parcours. Het was een soort Amstel Gold Race en bijna 200 kilometer bij elkaar. Iedereen wist dat die finish heel gevaarlijk was en dat er gaten zouden vallen. Alle klassementsmannen, sprinters en semi-sprinters wilden van voren zitten. Ik zat net niet achter een gat, daar kon ik nog net omheen.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven