Like ons!
Weening wint uit de schijnwerpers: 'De Tour is gewoon een circus, mis het totaal niet'

Nederlanders

Weening wint uit de schijnwerpers: 'De Tour is gewoon een circus, mis het totaal niet'

Pieter Weening boekte woensdag in Oostenrijk zijn eerste overwinning van het jaar. In een loodzware en kletsnatte bergrit was de man uit Harkema als eerste boven op de Grossglockner, de hoogste begaanbare berg van Oostenrijk.

‘Als het de hele dag nat is, en je komt met een nat pak boven en dan moet je een afdaling in rijden en het is net boven het vriespunt, dan is het hartstikke koud. Ik heb het geloof ik altijd minder koud dan anderen. Daarom liggen dit soort weersomstandigheden mijn wel’, zegt Weening tegen Omrop Fryslan.

‘Deze eerste overwinning is superbelangrijk voor mij. Het valt niet mee tegenwoordig. Wij hebben veel jonge knapen in de ploeg die allemaal van de amateurs komen. Voor dat soort jongens valt het niet mee om wedstrijden te winnen. Als wij als ploeg een overwinning pakken, mogen we blij zijn. Hopelijk is dit het begin van meer.’

Intussen word in Frankrijk de Tour de France verreden, waar hij zes keer aan deelnam en één etappe won. ‘Ik vind het niet jammer dat ik meedoe aan de Tour de France. Daar zijn vijftien man naar huis gegaan met gebroken botten’, overdrijft Weening ietwat. ‘Alles in puin en zo. Ik vind het soort wedstrijden dat ik nu doe ook mooi. De Tour is gewoon een circus. De ploegen zijn groot en de druk op de wielrenners is erg hoog. Je ziet daar ook veel meer ongelukken. Ik mis de Tour de France totaal niet.’ (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven