Like ons!
Mollema hoopt op een stuntje: 'Als het stilvalt kan ik meestal wel blijven gaan'

Nederlanders

Mollema hoopt op een stuntje: 'Als het stilvalt kan ik meestal wel blijven gaan'

Bauke Mollema is wat terughoudend, maar hij sluit niet uit dat er op de Mur de Bretagne een stunje in zit. De Nederlander was goed in de Waalse Pijl, waar hij op de Muur van Hoei zesde werd.

'Het is wel iets anders dan de Waalse Pijl. De Muur van Hoei is wel iets steiler en de Mur de Bretagne weer iets langer, dus ik denk niet dat dat te vergelijken is', stelt hij vast bij de NOS. Bovendien rekent hij op veel concurrentie. 'Zo'n Alaphillipe en Vuillermoz zijn super explosief en als je dan weg kunt rijden, dan moet je wel één van de beste in koers zijn.'

Toch hoopt Mollema te verrassen, al spreekt hij niet uit dat hij kan winnen. 'Er is kans met de tegenwind dat het bovenop weer samenkomt en dat je dan weg kan rijden, of anders in de sprint. Ik ben niet zo explosief als Alaphilippe, Vuillermoz en Daniel Martin, maar ik moet er gewoon bij zitten en als het even stilvalt, dan kan ik meestal wel blijven gaan. We gaan zien of er een moment komt, maar het belangrijkste is om van voren te zitten en geen tijd te verliezen.' (foto: NU Sport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven