Like ons!
Gesink moest weer met de billen bloot na waaier-aanval: 'Het was ontzettend stom'

Nederlanders

Gesink moest weer met de billen bloot na waaier-aanval: 'Het was ontzettend stom'

Robert Gesink moest zijn accu donderdag in de zesde etappe van de Tour de France weer helemaal leegtrekken. De Nederlander moest op kop voor Primoz Roglic, die bij een waaier-aanval van Quick-Step Floors achterin het peloton zat.

'Het was ontzettend stom. We hadden net wat bidons aangepakt en we zaten wat ver van achteren. Quick-Step trok het vol op de kant en wij lagen er met Primoz helemaal af in de derde groep. We hebben flink moeten rijden om terug te komen', legt Gesink uit bij de NOS.

Gesink trekt namens zijn ploeg het boetekleed aan dat er zo'n grote groep achterin zat. 'We hadden niet de info dat daar de wind zo zou staan, anders hadden we wel in een betere positie gezeten. Dat hebben we niet goed gedaan. Gelukkig kwamen we terug, maar dat heeft wel wat kracht gekost, ja.'

Roglic: 'We waren verbaasd over de waaiers'

Primoz Roglic beseft dat hij geluk heeft gehad. 'De jongens hebben geweldig werkt verricht. We waren verbaasd over de waaiers. Als je niet van voren zit, dan is er niets meer aan te doen. Ik moet mijn ploegmaats bedanken', vertelt hij aan Wielerflits. (foto: LottoNL-Jumbo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven