Like ons!
Kruijswijk: 'Soms moet je spelletje meespelen, diep ademhalen en je mond sluiten'

Nederlanders

Kruijswijk: 'Soms moet je spelletje meespelen, diep ademhalen en je mond sluiten'

Steven Kruijswijk kan alleen maar beamen dat er in het peloton spelletjes worden gespeeld tussen de favorieten. Nadat Tom Dumoulin al aangaf dat hij soms even zijn mond sluit als Chris Froome omkijkt, geeft ook Kruijswijk toe dat hij het spelletje soms meespeelt.

'Ik ga dan aan de andere kant rijden, dat hij mij niet ziet', antwoordt de renner van LottoNL-Jumbo lachend bij de NOS. 'Het is altijd een spelletje om te kijken wie zo'n dag goed is. Ik denk dat ze vooral omkijken om te zien wie er een slechte dag heeft en op wie je tijd kan pakken. Soms moet je het spelletje meespelen en een beetje bluffen, diep ademhalen en je mond sluiten. Dan denken ze dat je goed bent.'

'Als je zelf goed bent en je kunt ze een beetje voor de gek houden, dan is dat zeker leuk', grinnikt Kruijswijk. 'Maar soms moet je ook gewoon met hangen en wurgen in het wiel blijven en dan is er weinig blufpoker.' Saai is het in ieder geval niet tijdens zo'n dag, zo blijkt. 'Saai is het nooit in de Tour. Je moet altijd opletten en de dagen gaan snel. In zo'n finale kan ik nog wel een beetje overleggen met Primoz (Roglic, red.), maar voor de rest is het volgen en zorgen dat je erbij blijft.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven