Like ons!
Kruijswijk na heroïsche solo: 'Was een mooie dag, zonder mooi einde'

Nederlanders

Kruijswijk na heroïsche solo: 'Was een mooie dag, zonder mooi einde'

'Het was het proberen waard', sprak Steven Kruijswijk na zijn bijzondere solo in de twaalfde etappe naar Alpe d'Huez. De Brabander reed een erg lang stuk alleen: 'Daardoor was het moeilijk om op de slotklim mijn ritme te houden', zei hij tegen de NOS.

Kruijswijk begon zijn solo op meer dan zeventig kilometer van de finish, nadat hij in het begon mee sprong met de grote kopgroep: 'Ik reageerde op Valverde die met de vlucht meeging, en daardoor dacht ik dat hij wel wilde rijden. Dat bleek uiteindelijk niet zo, en ook de rest deed niet veel. Toen had ik de keuze: doorrijden of wachten, maar dan had ik ook niet gewonnen. Ik ben gegaan. Het stuk tussen de Croix de Fer en de Alpe d'Huez was zwaar.'

Op de slotklim werd Kruijswijk luid aangemoedigd: 'Dat is natuurlijk erg fijn, maar ik was uiteindelijk gewoon net niet sterk genoeg. Het was gewoon op, maar ik kon nog doorrijden voor het klassement. Ik vind het niks om drie weken alleen maar te volgen, maar hou ervan om zo te koersen. Het was een mooie dag zonder einde. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven