Like ons!
LottoNL-Jumbo haalt Hofstede weg bij Team Sunweb, Olivier verlengt met één jaar

Nederlanders

LottoNL-Jumbo haalt Hofstede weg bij Team Sunweb, Olivier verlengt met één jaar

LottoNL-Jumbo heeft Lennard Hofstede voor twee jaar gecontracteerd. De 23-jarige Nederlander komt over van Team Sunweb, waar hij een aflopend contract had. Daarnaast maakt de Nederlandse formatie melding van een contractverlenging voor Daan Olivier.

'Lennard is een jonge, veelbelovende Nederlandse renner. We kijken ernaar uit om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij zal een belangrijke rol krijgen in de ondersteuning van onze klassementsrenners', zo legt sportief directeur Merijn Zeeman de keuze voor Hofstede uit. 

De jonge renner stelt dat hij tekent bij 'een van de beste teams ter wereld'. Hij maakt de keuze omdat LottoNL-Jumbo veel werkt met jonge talenten. 'Ik ben blij dat ze vertrouwen in mij hebben getoond na een tot dusver wat minder seizoen. Ik hoop mezelf te ontwikkelen als een vaste waarde in de grote rondes om de kopmannen te ondersteunen. Daarnaast wil ik in de wat kleinere wedstrijden uitslagen rijden.'

Olivier verlengt contract

Naast de transfer van Hofstede is ook bekend dat Olivier nog een jaar langer bij LottoNL-Jumbo rijdt. De 25-jarige Nederlander, die deze week nog lang in de aanval ging in de Ronde van Utah, krijgt zo vertrouwen na een lang seizoen vol blessureleed. Zeeman: 'We geloven in het talent van Daan. We willen hem de tijd geven om te blijven groeien en ontwikkelen.'

Daar is Olivier zelf dankbaar voor. 'Na mijn goede comeback in het profpeloton, vorig jaar, had ik dit seizoen graag willen doorbouwen. Door de twee heftige valpartijen en ziekte heb ik maanden achter de feiten aangelopen. De ploeg is altijd achter me blijven staan. De steun van het team en de goede coaching heeft er mede voor gezorgd dat ik weer op de weg terug ben.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven