Like ons!
Poels ambitieus voor Down Under-debuut: 'Natuurlijk altijd het hoofddoel'

Nederlanders

Poels ambitieus voor Down Under-debuut: 'Natuurlijk altijd het hoofddoel'

Wout Poels maakt over een week zijn debuut in de Tour Down Under en dat doet hij met grote ambities. De Nederlander van Team Sky hoopt als winnaar van de openingskoers Australië weer te verlaten. Dat doet hij met een selectie met onder meer Luke Rode, Kenny Elissonde en Dylan van Baarle.

Poels, die al twee weken in Australië zit om te acclimatiseren, kijkt uit naar zijn debuut. ‘Ik heb het altijd al een interessante koers gevonden’, zegt hij op de site van Team Sky. ‘Ik begon er vorig jaar over na te denken, heb met Tim Kerrison gesproken en vond het een mooi doel om het seizoen mee te starten.

‘Ik hoop dat ik de vorm heb om mee te doen voor de zege in het klassement’, spreekt de Limburger zijn ambities uit. ‘Dat is natuurlijk altijd het hoofddoel, maar het blijft lastig. Zeker met de Australische renners die al weken in deze omstandigheden trainen. We gaan ons best doen en dan zien we wel.’

Na de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race zal Poels terugkeren naar Europa, om de Ronde van de Algarve en de Tirreno-Adriatico te rijden, alvorens hij de Ardennenklassiekers aandoet. Welke grote ronde(s) Poels gaat rijden is nog niet bekend. (Foto: Screenshot Youtube Team Sky)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven