Like ons!
Terpstra gaat voor prolongatie: 'Met nummer 1 starten is wel heel bijzonder'

Nederlanders

Terpstra gaat voor prolongatie: 'Met nummer 1 starten is wel heel bijzonder'

Niki Terpstra werd vorig jaar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar staat hij niet als topfavoriet aan de start, maar rijdt hij vanzelfsprekend wel met rugnummer één. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij weten er ondanks zijn transfer naar Direct Energie vertrouwen in te hebben.

De vrouw van Terpstra vertelde ooit dat hij chagrijnig rondloopt als hij op zijn best is, dus was de interviewer benieuwd naar zijn huidige gemoedstoestand. 'Ik ben nu niet chagrijnig, maar ik verveel me wel. Van mij mag de koers beginnen.' In die koers mag hij starten met nummer één. 'Dat is wel bijzonder ja. Het is een jaar geleden, maar ik kan er nog steeds van genieten.'

Hij ziet mogelijkheden, ook nu hij niet meer bij het oppermachtige Deceuninck-Quick-Step rijdt. 'Zij zijn natuurlijk ongelofelijk sterk. Maar wij zijn ook een hele goede ploeg, en we gaan het op onze eigen manier proberen. Ik heb eigenlijk wel vertrouwen in de ploeg, het gaat de afgelopen wedstrijden hartstikke goed.' (Foto: Strava Niki Terpstra)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven