Like ons!
Zonneveld hekelt sfeer: 'Of hij nu eerste, tweede, derde of net vierde wordt: Hoed af'

Opinie

Zonneveld hekelt sfeer: 'Of hij nu eerste, tweede, derde of net vierde wordt: Hoed af'

Hans Ruggenberg vindt dat Nederland en Tom Dumoulin ook tevreden moeten zijn als de Nederlander in Rome een podiumplaats haalt. De journalist van De Telegraaf benadrukt dat het niet gewoon is om twee keer op rij een grote ronde te winnen. Ook Thijs Zonneveld neemt zijn hoed af voor de Nederlander.

Ruggenberg vindt dat Dumoulin vooral respect verdient voor het feit dat hij voor het tweede jaar op rij meedoet om de podiumplekken. Alleen Chris Froome slaagde er in de Tour twee keer op rij te winnen dit decennium. Dumoulin haalt volgens hem het maximale eruit. 'Met blindstaren op de roze trui wordt dan inderdaad snel vergeten dat Dumoulin eigenlijk gewoon bezig is aan een ijzersterke Giro. (...) Dumoulin staat tweede op 2.11 van Yates en kan bij een zwak moment van de Brit alsnog voor de tweede maal zijn roze droom waarmaken. Maar ook een podiumplaats in Rome kan alleen maar als topprestatie worden gezien.'

Daar is Zonneveld het in het Algemeen Dagblad mee eens. Hij merkt dat de Dumoulin-hype dit jaar veel minder is en merkt dat de Nederlandse wielerfans wat zuur zijn nu Dumoulin 'slechts' een podiumplek lijkt te gaan halen. 'Een grote ronde verliezen is oneindig veel makkelijker dan 'm winnen. Niet lang geleden waren Nederlandse wielrenners in de toptien van een klassement van een grote ronde zo zeldzaam als pinguïns in de Sahara. (...) We zijn het gewend, we zijn verwend. Maar dat wil niet zeggen dat het normaal is. En al helemaal niet dat het normaal is dat Nederlandse renners op het podium staan in grote rondes. (...) Deze Giro is de bevestiging van wat hij vorig jaar deed. Zoveel klasse, zoveel kalmte. Of hij nu eerste, tweede, derde of net vierde wordt: Hoed af.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven