Like ons!
Journalist roept op: 'Hoe fraai zou het zijn als Tour en Giro eens zouden ruilen van datum'

Opinie

Journalist roept op: 'Hoe fraai zou het zijn als Tour en Giro eens zouden ruilen van datum'

Als het aan Robin van der Kloor ligt, dan wordt de Giro d'Italia snel in de zomer georganiseerd, op de plek van de Tour de France. De journalist van De Limburger vindt de Ronde van Italië in bijna alles mooier dan die in Frankrijk.

'Veel mooier dan het man-tegen-man-duel tussen Tom Dumoulin en Simon Yates in de etappe naar Osimo vorige week wordt het niet. Veel imposanter dan het decor van de steile Monte Zoncolan afgelopen zaterdag is haast ondenkbaar. Je ziet het zelden tot nooit in de Tour. Natuurlijk zijn de kasteeltjes langs de Loire ook mooi en is de Mont Ventoux een imposante mythische puist met haar maanlandschap, maar dat weten we intussen wel. En waar de Franse rittenkoers de laatste 25 jaar vaak een aantal dominante renners kent die meerdere keren achtereen de gele trui wonnen, gebeurt dat in de Giro zelden in de recente geschiedenis', zo betoogt Van der Kloor.

Volgens hem zien steeds meer mensen in, wat veel wielerfans al jaren wisten: De Giro is mooier en leuker dan de Tour. Hij ziet de kijkcijfers toenemen en hij ziet dat het deelnemersveld steeds sterker wordt. 'Het moet Tourbaas Christian Prudhomme kwellen dat de onklopbare Froome, die de Tour met zijn Sky-trein al jaren in een wurggreep houdt, in de Giro wél menselijke trekjes vertoont. Hij valt, hij lost, hij grimast, hij knokt, hij wint, hij buigt zijn hoofd. Het lukt Sky niet om de Giro te domineren. De haalbaarheid grenst tegen nul, maar hoe fraai zou het zijn als de Tour en Giro eens zouden ruilen van datum. Eindelijk eens geen kasteeltjes in de Loire in beeld tijdens de warme vakantiedagen, maar prachtige shots van verstilde dorpjes in de Chianti. Waarom niet? Dan zullen we nog wel eens zien of La Grande Boucle de grootste wielerwedstrijd ter wereld blijft.' (foto: Giro)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven