Like ons!
Dekker verwacht vuurwerk van Froome: 'Denk dat ze gaan bluffen en alles of niets spelen'

Opinie

Dekker verwacht vuurwerk van Froome: 'Denk dat ze gaan bluffen en alles of niets spelen'

Thomas Dekker weigert te geloven dat de Giro d'Italia al in de plooi ligt. De verschillen tussen de renners zijn groot, maar de analist van het Algemeen Dagblad verwacht nog veel van bijvoorbeeld Chris Froome.

'De sleutel van deze Giro ligt in de handen van Chris Froome. Er is veel over hem gezegd en geschreven, maar hij is mentaal verschrikkelijk sterk. Hoe hij dat op Zoncolan doet, dat wil zeggen dat het veertje niet gebroken is. Je zou voor minder de brui eraan geven', begint Dekker, die Team Sky van voren verwacht. 'Froome gaat het vrijdag al doen en dan ligt het eraan hoe succesvol dat zal zijn voor de zaterdag. Een goede Oomen gaat lang mee en Mitchelton-Scott heeft de sterkste ploeg in de bergen, maar ik denk wel dat ze gaan bluffen. Ze gaan alles of niets spelen.'

'Dumoulin moet kijken wat andere ploegen doen. Ik zou tot en met zaterdag goed kijken en als zich een kans voordoet, dan moet je het proberen. Maar een ploeg op kop zetten, daar geloof ik niet zo in. Als ik Yates was zou ik niet gaan aanvallen, hij moet donderdag gewoon in het wiel gaan zitten en goed van voren beginnen. Hij moet niets meer voor de slotklim doen.' (foto: In het Wiel)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven