Like ons!
Dekker over 'geweldige wielerprestatie': 'We hebben vandaag wielergeschiedenis gezien'

Opinie

Dekker over 'geweldige wielerprestatie': 'We hebben vandaag wielergeschiedenis gezien'

Thomas Dekker hoopt dat Tom Dumoulin 'nog iets uit zijn hoge hoed kan toveren', zo vertelt hij bij In het Wiel. De Nederlander staat op veertig seconden van Chris Froome, voor wie Dekker na vrijdag enorm veel respect heeft.

'We hebben vandaag wielergeschiedenis gezien. Elissonde trekt hem op gang en Froome accelereert zoals we hem kennen. Maar hij accelereert door en de voorsprong loopt langzaam op. Ik zat op het puntje van mijn stoel want ik dacht dat hij dit nooit kon volhouden. Het was onmenselijk, maar hij heeft het volgehouden tot de finish. Ik denk dat we over een hele poos hier nog over praten', aldus de oud-renner.

'Froome draait het hier allemaal om. We kennen allemaal het verhaal van hem en dat hangt als een zwaard van damocles boven de ploeg. Als je dan toch al die trainingen voor deze Ronde van Italië hebt gedaan en je hebt in Zuid-Afrika een grote ronde nagebootst... Ik neem mijn hoed hier wel voor af, het is bijna Merckxiaans', vervolgt Dekker. 'We wisten dat hij vier keer de Tour had gewonnen en dat hij hard een laatste klim op kan fietsen met een ploeg die altijd goed was. Hier was de Sky-trein niet op volle toeren, maar ze herpakken zich. Ik vind het een geweldige wielerprestatie.' (foto: In het Wiel)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven