Like ons!
Nelissen na zege Froome: 'Ik knap af op de sport door deze zaak en alles eromheen'

Opinie

Nelissen na zege Froome: 'Ik knap af op de sport door deze zaak en alles eromheen'

Danny Nelissen heeft zijn twijfels bij de overwinning van Chris Froome in de Giro op vrijdag. De analist denkt niet zozeer dat de Brit heeft vals gespeeld, maar hij heeft wel de salbutamol-zaak in het achterhoofd.

'Hij had helemaal niet mogen starten! Positief is positief, dat roep ik al het hele jaar. Als je positief bent bevonden, als er te veel salbutamol bij je is aangetroffen, moet je langs de kant staan en zou je, tot de zaak is opgelost, gewoon niet mogen fietsen. Dit is een valse start voor David Lappartient. Het is de UCI. Zij kunnen hem ook verbieden te starten', zo is Nelissen duidelijk tegenover de NOS.

Overigens denkt Nelissen niet dat de aanval per se fysiek onmogelijk is en zonder hulpmiddelen gereden kan worden. 'Het is gewoon een hele goede renner, ook al ben ik tegen zijn deelname hier. En hele goede renners kunnen dit. Kijk naar Gilbert in Vlaanderen vorig jaar. Als hij hier doping heeft gebruikt, zou het wel heel erg dom zijn.'

Tegen de Limburger laat Nelissen weten: 'Het is een schande dat Froome er is. Ik knap af op de sport door deze zaak en alles eromheen. Waarom zeiden ploegen van tevoren niet: wij starten niet als Froome meedoet? De ophef nu is wel erg makkelijk, want hij rijdt al weken rond in de Giro en de affaire speelt al maanden.' (foto: Team Sky)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven