Like ons!
Belgische klassieker-legende kritisch: 'Sagan is een goeie coureur, maar niet speciaal'

Opinie

Belgische klassieker-legende kritisch: 'Sagan is een goeie coureur, maar niet speciaal'

Rik Van Looy is als één van de weinige wielerfanaten geen fan van Peter Sagan. Dat vertelt de Belgische klassieker-legende in gesprek met Het Laatste Nieuws. Van Looy vindt dat de wereldkampioen te weinig aanvalt.

Van Looy, inmiddels 84 jaar, won in zijn actieve loopbaan Luik-Bastenaken-Luik, Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix, Parijs-Tours, de Ronde van Lombardije én de Ronde van Vlaanderen. Hij weet dus waar hij het over heeft als het over wielrennen gaat. Waar geniet zo'n voormalig renner nou wel en niet van? 'Sagan is een goeie coureur, maar niet speciaal. Toch niet óp de fiets… Dat Sagan een type renner als ik was? Nee, dan zou hij moeten aanvallen. Hij werd drie keer wereldkampioen, maar drie keer reed hij niet mee. Je zag hem een hele koers niet', klinkt het kritisch.

Van Looy kijkt liever naar aanvallers. 'Dat moet je ook kunnen, dat geef ik toe, maar het is geen coureur naar mijn hart. Geef me dan maar wat Quintana vrijdag deed in de Ronde van Zwitserland. Chapeau. Het was de eerste keer dat ik hem zo zag aanvallen. Ik hoop dat hij dat ook in de Tour doet. Want er zijn twee opties: Froome lossen, of gelost worden door Froome. Dan kan je beter aanvallen. Je moet iets proberen, he.' (foto: BORA-hansgrohe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven