Like ons!
Zonneveld kritisch op Sunweb na tijdverlies Dumoulin: 'Dit is niet zoals het hoort'

Tour de France

Zonneveld kritisch op Sunweb na tijdverlies Dumoulin: 'Dit is niet zoals het hoort'

Thijs Zonneveld, en ook Rob Harmeling, zijn donderdagavond tijdens de Avondetappe bij de NOS kritisch op Team Sunweb en Tom Dumoulin. Volgens hen had de schade beperkt kunnen worden als men rustig was gebleven.

'Je ziet hem terugzakken, dwars door het hele peloton heen en het verbaast mij echt dat er geen andere ploeggenoten zijn gestopt. Als je helemaal achterin zit en het gaat zo hard, dan kun je soms maar één of twee ploegmaats bij je hebben. Maar hij komt helemaal van voren en dan stopt er met Simon Geschke net iemand van 1.22 meter, met een fiets waar je niet op kan. Waar was Haga en waar was Arndt?', vraagt Zonneveld zich af.

Nu moest Dumoulin van fiets wisselen en daarbij maakte de Nederlander bovendien een fout. 'Bij de nieuwelingen wordt je al geleerd dat je aan de rechterkant van de weg moet stoppen, omdat de mechanieker aan die kant zit. De mechanieker was nu helemaal in de war', legt de journalist van onder meer het Algemeen Dagblad uit.

Harmeling haakt in op het laatste. 'Hij bleef niet rustig. Hij verliest tien seconden, omdat hij niet rechts van de weg staat en geen nieuwe fiets krijgt. Waarom hij geen nieuwe fiets krijgt? Paniek. Ze maken hier een dure fout.' Zonneveld: 'Dit is niet hoe het hoort op vijf kilometer van de streep. Het hoeft niet expres te zijn, want ze hebben het in het verleden vaak goed gedaan.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven