Like ons!
Zonneveld: 'Als Dumoulin tóch voor de Giro kiest, dan is het volkomen begrijpelijk'

Opinie

Zonneveld: 'Als Dumoulin tóch voor de Giro kiest, dan is het volkomen begrijpelijk'

Thijs Zonneveld hoopt net als Thomas Dekker dat Tom Dumoulin in 2019 voor de Giro d'Italia kiest. Het parcours in Italië lijkt op maat voor de Nederlander en Zonneveld ziet het als middelvinger naar de ASO.

'Met slechts één individuele tijdrit van 27 kilometer krijgt hij nauwelijks de kans om zijn grootste wapen in te zetten. Het weegt niet op tegen het aantal en de zwaarte van de bergetappes. De derde week van de Tour is een middelvinger naar alle tijdrijders: bergetappe na bergetappe, vaak over cols van boven de 2000 meter', zo concludeert Zonneveld in het Algemeen Dagblad nog maar eens over het Tour-parcours.

De Giro lijkt juist op maat gemaakt voor Dumoulin met drie tijdritten, waarvan de laatste op de slotdag, en weinig zware beklimmingen. 'Daarmee doen ze een ultieme poging om Dumoulin, een van de weinige échte internationale vedettes die het wielrennen kent, over te halen om tóch de voor de Giro te kiezen. Ze rollen vandaag de roze loper voor hem uit. (...) Het wordt kiezen: de Giro óf de Tour. De kans dat hij kiest voor de Giro is heel, heel klein. Maar als hij het tóch doet, dan is het volkomen begrijpelijk. Al was het maar als middelvinger terug naar Frankrijk.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

1 reacties

  1. joop

    joop

    31 Oct 2018 om 11:10

    Hoop dat Tom niet naar dat gezeik van Thijs luistert en gewoon de Toer gaat rijden die voor alrounders is en niet alleen
    voor tijdrit specialisten ! Het is gewoon gezwam van Thijs alsook van Dekker . Ook telt mee dat kijkers op TV liever een bergrit zien dan naar een tijdrit te zitten kijken !

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven