Like ons!
De Cauwer begrijpt keuze van Belgische bond voor zwager van Van Avermaet

Opinie

De Cauwer begrijpt keuze van Belgische bond voor zwager van Van Avermaet

José De Cauwer snapt heel goed dat de Belgische wielerbond Rik Verbrugghe heeft aangesteld als bondscoach. De 44-jarige Belg, die dit jaar nog in dienst was bij Bahrain-Merida, is de zwager van Greg Van Avermaet.

Volgens De Cauwer hoeft dat niets te betekenen. 'Misschien is het eerder een nadeel voor Greg. Als coach vind ik het extra moeilijk om familie te selecteren. Daar zal Rik dubbel voor opletten. Hij zou Greg nooit selecteren mocht hij niet goed genoeg zijn', zo vertelt hij aan Sporza.

De journalist en commentator vindt Verbrugghe dan ook de juiste keuze. 'Of hij net als Kevin De Weert na een paar jaar zou kunnen vertrekken? Rik is al manager en ploegleider geweest, hij heeft al het een en ander achter de rug. Het is niet zoals Kevin, die op zoek is naar nog grotere doelen. Ik zal niet zeggen dat deze functie voor Rik het eindstation zou kunnen zijn, maar hij is toch een hele betrouwbare klant.'

Van Avermaet: 'Rik perfect tweetalig'

Ook Van Avermaet is blij met Verbrugghe. Hij is in gesprek met Het Laatste Nieuws niet bang voor belangenverstrengeling. 'Rik heeft ervaring als ploegleider, is nog vrij jong en is perfect tweetalig, wat voor een Belgische bondscoach een rol speelt. Hij is het ook gewoon om met de beloften te werken. Hij heeft de Zwitserse IAM-ploeg uit het niets opgebouwd. Hij heeft ervaring met nieuwe projecten.' (foto: Printscreen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven