Like ons!
[Update] 'Heerenveen denkt aan rit langs de elf steden of aan een tijdrit op de Afsluitdijk'

Tour de France

[Update] 'Heerenveen denkt aan rit langs de elf steden of aan een tijdrit op de Afsluitdijk'

De kans bestaat dat de Tour de France over enkele jaren weer start in Nederland. Als het aan de provincie Friesland ligt wordt de ronde der rondes binnen drie tot vijf jaar naar het noorden van het land gehaald.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Makkelijk zal het niet worden, want voor de Giro d’Italia of de Vuelta a Espana moet al snel twaalf miljoen uit de kast worden getrokken, laat staan wat er voor de Tour de France moet gebeuren. Echter zou uit haalbaarheidsonderzoek blijken dat de kans groot is dat het de provincie lukt om de Ronde van Frankrijk naar Nederland te halen.

Friesland ambieert het Grand Depart te organiseren, maar mocht dat niet lukken, neemt het ook genoegen met een etappe. Dat is goedkoper, maar trekt vanzelfsprekend minder publiciteit. Waar die start dan zou moeten zijn is onbekend, maar aannemelijk is in één van de grote steden Leeuwarden, Sneek of Heerenveen.

Het zou de zevende keer zijn dat de Tour in Nederland begint, na meest recentelijk Rotterdam 2010 en Utrecht 2015. Die laatste stad ambieert tevens de start van de Vuelta te organiseren in 2020. Mogelijk start die ronde dan met een proloog of tijdrit en brengt de tweede etappe het peloton naar Eindhoven.

Update - 08.45 uur (13 februari 2018)
Mocht Friesland erin slagen om de Tour de France-start binnen te halen, dan hoopt Heerenveen als aankomst- of doorkomstplaats te dienen, meldt de Leeuwarder Courant. In de komende drie tot vijf jaar hoopt de provincie de Tour naar Nederland te halen en Heerenveen denkt al aan een etappe. 'Er wordt gedacht aan een rit langs de elf steden of aan een tijdrit op de Afsluitdijk', zo valt te lezen.

Wil je naast veel spelplezier ook prijzen winnen? Doe dan mee aan de subleague van In de Leiderstrui en win het tricot van Team Sunweb!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven