Like ons!
'Poels en Van Baarle al zo goed als zeker van Tour de France-deelname met Team Sky'

Tour de France

'Poels en Van Baarle al zo goed als zeker van Tour de France-deelname met Team Sky'

Wout Poels en Dylan van Baarle rijden zeer waarschijnlijk de Tour de France. Dat blijkt uit uitspraken van David de la Cruz op de website van de ploeg. Volgens de Spanjaard zal een groot deel van de renners die aan de start stonden van de Ruta del Sol ook de Tour gaan rijden. De la Cruz won de afsluitende tijdrit in de Ruta del Sol.

Chris Froome is het speerpunt van Sky in de Ronde van Frankrijk. Wout Poels en Geraint Thomas fungeren dan als superknechten. Zelf kunnen deze twee ook een top tien-klassering rijden. Christian Knees is een zekerheidje; de Duitser is de motor van Sky op het vlakke. Ook Philip Deignan en Salvatore Puccio reden in de Ruta del Sol. De Ierse Deignan reed al eens top tien in de Vuelta, maar reed nog nooit de Ronde van Frankrijk. Ook Puccio is bij een waarschijnlijke Tour-selectie een debutant.

De rol van Dylan van Baarle is onduidelijk. Vanzelfsprekend moet ook hij voor Froome rijden als dat nodig is, maar wellicht kan hij zelf voor kansen gaan bij aankomsten heuvelop en in de kasseienrit die dit jaar aan de Tour de France is toegevoegd. Echter is het ook aannemelijk dat de Nederlander in die etappe moet rijden voor Michal Kwiatkowski. De Pool reed niet in de Ruta del Sol, maar is haast niet weg te denken uit het Tour-team van Sky.

De La Cruz, die de selectie van de Ruta del Sol benoemde tot ‘Tour-ploeg’, zal zelf niet in Frankrijk acteren. De Spanjaard zal voor Froome knechten in de Giro d’Italia en kopman zijn in de Vuelta. Alles is natuurlijk onder voorbehoud, aangezien een schorsing omtrent de salbutamol-gate Froome nog aan de kant kunnen houden.

Het Voorjaarsklassiekerspel van Zweeler: Maak kans op 6.500 euro aan prijzen. Klik hier om je meteen te registreren!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven