Like ons!
[Update] Ook Tour de France denkt aan afschaffen bloemenmeisjes bij podiumceremonies

Tour de France

[Update] Ook Tour de France denkt aan afschaffen bloemenmeisjes bij podiumceremonies

Na de Tour Down Under en de Vuelta zullen ook tijdens de wedstrijden van de Flanders Classics geen zogeheten bloemenmeisjes meer op het podium staan. Na het afschaffen van gridgirls in de Formule 1 gaat nu ook de wielersport langzaam overstag.

Maja Leye, jarenlang bloemenmeisje, vertelt aan Radio 2 dat ze wel op het podium blijft tijdens de huldiging, maar niet meer voor de gebruikelijke kus en de bloemen. 'Er worden geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen. Verder verandert er eigenlijk niet zoveel: er is nog altijd champagne en uiteraard blijft de trofee er ook', klinkt het.

Volgens Leye heeft de #metoo-campagne niets te maken met de keuzes die zijn gemaakt. 'We waren al veel langer aan het kijken om het podium te veranderen. Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.'

Overigens lijkt niet iedereen het eens te zijn met het verdwijnen van de kus. Tijdens de Colombia Oro y Paz deed Rigoberto Uran dit na de huldiging. Een statement? In het klassieke voorjaar hoeft hij er bij een deelname én zege in ieder geval niet aan te beginnen.

Update - 19.10 uur (1 maart 2018)
Steeds meer wedstrijdorganisaties lijken ervoor te kiezen om de bloemenmeisjes niet of minder prominent te betrekken bij de huldigingen van renners. Na de Flanders Classics en de Vuelta schrijft The Times dat ook de Tour de France mogelijk geen kussende vrouwen meer op het podium wil. Enkele organisatoren zouden al hebben gesproken over het anders indelen van de podiumceremonies na afloop van etappes. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven