Like ons!
Press Association Sport: 'ASO weert Froome uit Tour bij onopgeloste salbutamol-zaak'

Tour de France

Press Association Sport: 'ASO weert Froome uit Tour bij onopgeloste salbutamol-zaak'

De ASO, de organisator van de Tour de France, gaat Chris Froome weren uit de Ronde van Frankrijk als de lopende salbutamol-zaak rondom de Sky-renner tegen die tijd niet is opgelost. Dat meldt Press Association Sport.

De afgelopen periode was er veel discussie over het wel of niet toelaten van Froome. Is deelname ethiek verantwoord? In hoeverre lijdt het imago van het wielrennen onder zijn deelname en hoe moet het als hij later alsnog wordt geschorst? Die vraagstukken lijkt de ASO geen zin in te hebben. De Giro d’Italia liet weten niets te kunnen doen tegen deelname van Froome, maar twee betrouwbare bronnen melden aan PAS dat de ASO die macht wel heeft.

Een renner waarvan bekend is dat deze mogelijk doping gebruikt en daarmee het imago van het wielrennen en de Tour de France schaadt, mag worden uitgesloten van deelname door de Franse organisator. Bovendien is de ASO ervan overtuigd een rechtszaak van Team Sky te winnen, mocht deze tegen het besluit ingaan, melden de bronnen. De UCI kan Froome ook schorsen, maar de wielerbond wil daar niet aan.

Sky leek er de afgelopen periode druk mee bezig om de hele zaak over de Giro en de Tour heen te tillen. Daarmee zou de ploeg ervoor zorgen dat Froome beide rondes gewoon kan rijden en proberen te winnen. Mocht de Brit later alsnog schuldig worden bevonden voor dopinggebruik, zou hij deze zeges waarschijnlijk niet kwijtraken, omdat de positieve test uit de Vuelta stamt.

Met het besluit van de ASO wordt hier een stokje voor gestoken. De zaak moet vóór de Tour worden opgelost, anders mag de viervoudig winnaar niet deelnemen als we de bronnen mogen geloven. Als de zaak wel bijtijds wordt opgelost is het gissen wat er gebeurt als Froome schuldig blijkt, maar ook dan is het logisch als de ASO de deur sluit voor de Brit. (Foto: Social media David Lappartient)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven