Like ons!
[Update] Brailsford wil of kan verrassende Tour-start van Bernal bij Sky niet ontkennen

Tour de France

[Update] Brailsford wil of kan verrassende Tour-start van Bernal bij Sky niet ontkennen

Egan Bernal gaat de Tour de France rijden, meldt Marca dinsdag. De Colombiaan, nog altijd maar 21 jaar, is bezig aan zijn eerste jaar bij de Britse formatie. Hij won daarin al twee wedstrijden met de Colombia oro Y Paz en recent de Ronde van Californië.

Marca baseert zich op bronnen die bevestigd hebben dat Bernal verrassend aan de start staat. De jongeling zou normaal gesproken in de Vuelta zijn eerste grote ronde rijden, maar verrast dit seizoen vriend en vijand met zijn prestaties. Team Sky heeft dus nog zes plekken over, ervan uitgaande dat Chris Froome mag starten. 

Volgens de Spaanse bron wil Sky profiteren van de goede vorm van Bernal, die de Ronde van Californië won met meer dan een minuut voorsprong op nummer twee Tejay van Garderen. 'Het is na Californië besloten. Uiteindelijk zou hij in de Vuelta als kopman meer in de spotlights staan dan in de Tour', zo valt te lezen.

Update - 10.34 uur (23 mei 2018)
Het lijkt er serieus op dat Egan Bernal komende zomer in de Tour de France aan de start staat voor Team Sky. Ploegleider Dave Brailsford ontkent in gesprek met Marca niet dat de Colombiaan in zijn eerste seizoen bij het team meteen de grootste wielerronde ter wereld gaat rijden. 'Marca moet meer informatie hebben dan dat ik die nu kan geven, maar ik kan niet zeggen dat het niet gaat gebeuren', klinkt het schimmig.(foto: Movistar)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven