Like ons!
Sunweb hakt de knoop door in Zwitserland; Kelderman definitief naar Tour de France

Tour de France

Sunweb hakt de knoop door in Zwitserland; Kelderman definitief naar Tour de France

Wilco Kelderman weet het na de eerste vier etappes in Zwitserland zeker: hij gaat de Tour rijden. Dat laat de Nederlander weten aan De Telegraaf. In Zwitserland maakte de Sunweb-renner zijn rentree na een sleutelbeenbreuk en was het even afwachten hoe dat zou gaan.

Dat gaat vooralsnog goed en dus is de knoop doorgehakt. ‘Ik zal hoe dan ook in de Tour starten’, zegt Kelderman, die eerst probeert in Zwitserland iets moois te laten zien. ‘De rit van woensdag is een goede test. Hopelijk kan ik meedoen voor de podiumplaatsen.’

Bij zware inspanning of regen en kou merkt Kelderman nog steeds de gevolgen van de beschadigde zenuw. ‘Dan voel ik de tintelingen in mijn arm iets meer, maar het herstelt goed. En ook merk ik dat ik conditioneel elke dag beter word.’ De last is niet dusdanig groot dat het het fietsen belemmert.

En dus gaat Kelderman zich opmaken voor de Tour de France, waar hij niet gaat voor een klassement. ‘Ik ga als knecht voor Tom Dumoulin en tevens om Michael Matthews te helpen’, laat Kelderman weten. ‘En er zal ook wel ergens ruimte zijn om voor mijn eigen kans op een ritzege te gaan.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven