Like ons!
Quintana in spaarstand voor zware Tour: 'Reken maar dat Dumoulin en Froome meedoen'

Tour de France

Quintana in spaarstand voor zware Tour: 'Reken maar dat Dumoulin en Froome meedoen'

Denkt u even goed na: hoevaak heeft u dit jaar al op het puntje van uw stoel gezeten van Nairo Quintana? Het kan kloppen, dat u niet veel herinnerd. De Colombiaan rijdt al het hele jaar op de spaarstand, met het oog op de Tour de France.

‘Ik heb het bewust wat rustiger aan gedaan, omdat ik al mijn energie wil opsparen voor de Tour’, zegt Quintana tegen HLN. ‘Eigenlijk is de Tour voor mij de enige wedstrijd die er dit jaar toe doet. Het was een slechte gewoonte om altijd en overal op mijn best te willen zijn. Daar heb ik van geleerd.’ En dus zit het vertrouwen er goed in. ‘We hebben een sterk en goed voorbereid team. Het wedstrijdverloop bepaalt de rest’, doelt Quintana op de drie kopmannen van Movistar.

In ieder geval is het duidelijk dat Quintana van goeden huize moet komen, wil hij de Tour winnen. Want ook Chris Froome en Tom Dumoulin zijn weer van de partij. ‘Vorig jaar was ik na de Giro ‘toeschouwer’ in de Tour. De combinatie is moeilijk, maar ze hebben één week extra de tijd om te herstellen. Reken maar dat ze meedoen voor de eindzege. Het is niet omdat Contador, Nibali en ik het niet voor elkaar kregen, dat pakweg Froome het niet zou kunnen.’ (Foto: Movistar / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven